BordjeVol met een groep mantelzorgers

BordjeVol is ontwikkeld voor individuele gesprekken of om zelf als mantelzorger te doorlopen. Mantelzorgondersteuners zetten BordjeVol ook in met groepen. Bijvoorbeeld door de methode individueel te doorlopen en na elke stap een moment te kiezen om de ervaringen te delen. Of door een element uit de methode halen om met de groep te doen, bijvoorbeeld energiegevers en energievreters. Dit geeft sturing aan de groepssessie en daarna kunnen mantelzorgers aangeven of zij individueel (onder begeleiding of zelfstandig) de methode wilden doorlopen.

Uit de praktijk:

SMWO: in een groep van vijf mantelzorgers doorliep elke aanwezige BordjeVol stap voor stap voor zichzelf, waarna telkens kort gezamenlijk werd teruggeblikt. Twee van de aanwezigen hadden nog niet eerder contact gehad met de zorgprofessional. Lees meer

Synthese: al enkele jaren komt een groep partners van mensen met een psychische aandoening regelmatig bij elkaar. BordjeVol is tijdens zo’n sessie gebruikt om beter te kijken naar de taken en verantwoordelijkheden. Lees meer

We hebben een presentatie beschikbaar die handig is om te gebruiken als je BordjeVol wilt inzetten in een groep. Deze kun je via deze pagina opvragen. Heb je zelf een ervaring om te delen? Ook dat horen we graag.

Heb jij al groepservaring met BordjeVol? Op dit moment houden we ook een enquête speciaal onder zorgprofessionals die ervaring hebben met BordjeVol in groepen. Wil jij je kennis daarover delen? Het invullen kost je een paar minuten en je helpt er ons én elkaar mee. Alvast bedankt.