Voorbeeldteksten social media – doelgroep professionals

Hugo de Jonge, vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: “In ons land zijn circa 4,4 miljoen mantelzorgers die de handen uit de mouwen steken voor hun naaste of geliefde. Dat is mooi, maar soms ook zwaar werk. Daarom moeten we mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteunen. BordjeVol is daarbij een mooi instrument.”

En hij is niet de enige die waarderend spreekt over BordjeVol:

  • Wijkverpleegkundige van TSN Verzorging & Verpleging: “#BordjeVol valt positief op tussen de mantelzorgscans: de kaartjes zijn heel intuïtief, het is een fijne manier om het gesprek aan te gaan. Het is ook confronterend, maar dat is juist effectief.” Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • #BordjeVol, de laagdrempelige methode van @WeHelpen, biedt mantelzorgers inzicht in de draaglast: welke activiteiten energie kosten en vragen, hoe lang de situatie nog vol te houden is en inspiratie om samen met anderen te zorgen. Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • Reacties op #BordjeVol van @WeHelpen: “Confronterend, vergroot inzicht en bewustwording”, “Biedt gespreksmogelijkheden”, “Bruikbare methode”, “Heldere ‘scorebalk’ waar je iets mee kunt (en moet)” en “Zet mantelzorger in zijn of haar kracht!” Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • Mantelzorgconsulent: “Met BordjeVol, een initiatief van @WeHelpen, kan ik het gesprek voeren dat mensen anders afhouden.” Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • Als professional weet je dat de adequate ondersteuning van mantelzorgers tijd vergt. Na een uur heb je een beter inzicht in de draaglast, mogelijke verlichting en aansluiting op andere instrumenten. De mantelzorger kan #BordjeVol samen met jou doorlopen of het resultaat met je bespreken. Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • Met #BordjeVol komt vanzelf aan de orde in hoeverre er een netwerk is en wat daarmee mogelijk is. Dat is veel fijner dan vragen “Heeft u geen netwerk?” Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • Als je dingen wilt oplossen, moet je vaak klein beginnen. #BordjeVol ontrafelt óverbelasting’ in concrete aspecten om aan te pakken. Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • De methode #BordjeVol biedt alle vrijheid om het als maatwerk in te zetten. Als professional kies ik wat nu relevant is. Door de aanpak met kaartjes en stapeltjes kom je met #BordjeVol dichterbij de problematiek en de behoefte van de mantelzorger. Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.
  • #BordjeVol laat een mantelzorger zien dat er misschien hulp mogelijk is bij dingen waar hij/zij zelf niet zo gauw aan zou denken. Kijk op bordjevol.nl voor meer informatie, de workshops en hoe je het kunt bestellen.